SpaceX 52 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı

Elon Musk'ın SpaceX şirketi Falcon 9 roketiyle 52 Starlink uydusunu daha uzaya gönderdi. Uydular daha önce İran'da devam eden Mahsa Amini protestolarında iktidar tarafından kesilen interneti yeniden devreye sokmuştu.

SpaceX 52 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı

Uzay çalışmalarına büyük katkı sağlayan Elon Musk , sahibi olduğu SpaceX şirketiyle 52 Starlink uydusunu daha uzaya gönderdi. Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılan uydular yörüngeye yerleşti. ABD'nin California'daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya doğru yola çıkan Falcon 9 roketinin ilk aşaması 52 uyduyu yörüngeye yerleştirerek Dünya'ya geri döndü.

3 BİN 400'DEN FAZLA UYDU YERLEŞTİRDİ

Kalkıştan yaklaşık 62 dakika sonra 52 Starlink uydusu planlandığı gibi yörüngeye yerleşti. Böylece yörüngedeki Starlink uydu sayısı 3 bin 400'ü aştı.

MUSK 30 BİNE TANE İSTİYOR

SpaceX, toplamda 12 bin Starlink uydusu fırlatma iznine sahip. Şirket uzun bir süredir izin verilen uydu sayısını 30 bine çıkartan başvurunun onaylanmasını bekliyor. 

STARLINK UYDULARI NE İŞE YARAR?

Starlink , uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışıyor ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşuyor. Ayrıca uydular İran'daki Mahsa Amani protestolarını sonlandırmak için iktidarın interneti kesmesiyle devreye girmiş, insanların birbirleriyle haberleşebilmesini sağlamıştı. Öte yandan Musk'un kararlarından bir diğeriyle Ukrayna askerlerine Rusya karşısında güçlü sinyaller iletilmesine imkan vermişti.

[ilgili-haber=782]

 

[ilgili-haber=78]

Exit mobile version