Telefonunuzun Pilini En Çok Tüketen Uygulamalar: Pil Harcamalarını Azaltma İpuçları

Sosyal Medya Devleri ve Yayın Hizmetleri: Telefonunuzun Pil Ömrüne En Fazla Zarar Veren Uygulamalar

Enerji Tüketimini Kontrol Altına Alın: Telefonunuzun Pil Dostu Uygulama Ayarları ve Erişim Kısıtlamaları

Threads uygulamasının pil tüketimiyle ilgili şikayetler, en çok pil harcayan uygulamaları merak ettiren bir duruma neden oldu. Uzmanlar, sosyal medya uygulamaları, yayın hizmetleri ve bazı oyunların telefon pilini en çok tüketen uygulamalar olduğunu belirtiyor.

Teknoloji ticaret sitesi Decluttr’daki uzmanlara göre, pil ömrüne en fazla zarar veren uygulamalar, arka planda sürekli çalışanlar. Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat ve TikTok gibi uygulamaların, konum, mikrofon, kamera ve kişiler gibi özelliklere her zaman erişebilmesi, enerji tüketimini artırıyor.

Telefonunuzun Pilini En Çok Tüketen Uygulamalar: Pil Harcamalarını Azaltma İpuçları
Telefonunuzun Pilini En Çok Tüketen Uygulamalar: Pil Harcamalarını Azaltma İpuçları

Bunun yanı sıra Spotify ve Netflix gibi yayın uygulamaları ile Uber’in taksi hizmeti uygulamasının da pil tüketimine etkisi büyük. Kullanıcılar, bu uygulamaların pil kullanımını azaltmak için kamera ve mikrofon gibi özelliklere erişimi kapatmayı ve konum erişimini sadece kullanım sırasında izin vermeyi deneyebilirler. Ayrıca, telefonunuzun Arka Plan Uygulama Yenileme ayarını kapatmak da pil ömrünü uzatabilir.

Threads uygulaması, Instagram ile bağlantılı ve kullanıcılara ilgi duydukları hesapları takip etme olanağı sunuyor. Milyonlarca kullanıcı bu yeni uygulamayı indirirken, pil tüketiminden şikayet edenler de bulunuyor.

Pil tüketiminin tam olarak nedeni belirsiz olsa da, siber güvenlik uzmanı Jake Moore, bunun “negatif test” adı verilen bir süreçten kaynaklanabileceğini düşünüyor.

Exit mobile version