Twitter artık kullanıcıların tweet’leri görüntülemek için giriş yapmasını gerektirecek

Twitter'ın sahibi Elon Musk, bu Cuma günü yaptığı açıklamada bu adımı "geçici bir acil önlem" olarak nitelendirdi.

Twitter artık tweet’leri görüntülemek için kullanıcıların sosyal medya platformunda bir hesaba sahip olmasını gerektirecek. Twitter’ın sahibi Elon Musk, bu Cuma günü yaptığı açıklamada bu adımı “geçici bir acil önlem” olarak nitelendirdi.

Twitter artık kullanıcıların tweet'leri görüntülemek için giriş yapmasını gerektirecek
Twitter artık kullanıcıların tweet’leri görüntülemek için giriş yapmasını gerektirecek

Platformda içeriği görüntülemek isteyen kullanıcılara, favori tweet’lerini görebilmek için bir hesap oluşturmayı veya mevcut bir hesaba giriş yapmayı teklif edilecek.

Musk bir tweetinde, “Veri hırsızları o kadar fazla veri ele geçiriyordu ki normal kullanıcılar için hizmet kalitesi düşüyordu!” ifadesini kullandı.

Yüzlerce veya daha fazla kuruluşun Twitter verilerini “son derece agresif bir şekilde” kazıdığını ve kullanıcı deneyimini etkilediğini belirtti. Elon Musk daha önce OpenAI gibi yapay zeka şirketlerinin büyük dil modellerini eğitmek için Twitter verilerini kullanmasından rahatsızlık duyduğunu ifade etmişti.

Musk, “Verilerimizi çalanlara karşı kesinlikle yasal işlem başlatacağız ve onları (iyimser bir şekilde) bundan 2 ila 3 yıl sonra mahkemede görmeyi dört gözle bekleyeceğiz” dedi.

Mayıs ayında Musk’ın avukatı Alex Spiro, Microsoft CEO’su Satya Nadella’ya bir mektup yazarak, Microsoft’un Twitter’ın verilerini kullanma konusunda bir anlaşmayı ihlal ettiğini iddia etti ve teknoloji devinden Twitter içeriğinin kullanımını denetlemesini istedi.

Twitter’ın bu son hamlesi, muhtemelen Elon’un bu ayın başlarında ChatGPT’nin web uzantısı aracılığıyla Twitter verilerini kazıyabileceğini keşfetmesiyle bağlantılı.

Elon daha önce ChatGPT’nin Twitter verilerine erişimini kesmişti ve OpenAI/Microsoft’a dava açmıştı.

 

 

Exit mobile version