Twitter Blue Abonelerine Yapılan İlk Ödemelerle Kullanıcılar Sevindi

Twitter Blue Abonelerine Yapılan İlk Ödemelerle Kullanıcılar Sevindi

Twitter’ın Gelir Paylaşımı Programı İle İçerik Üreticileri Ödüllendiriliyor

15 Temmuz 2023 – Uzun bir bekleyişin ardından Twitter, içerik üreticilerine yönelik gelir paylaşımı programını resmen başlattı ve ilk ödemelerini yapmaya başladı. Elon Musk’ın Twitter CEO’su olarak attığı bir tweet ile duyurduğu bu program, bazı kullanıcılarına umut verici bir haber getirdi. Şu anda, seçilen Twitter Blue aboneleri ödemelerini almaya başladılar.

Program kapsamında, reklam geliri paylaşımına dayalı olarak içerik üreten kullanıcılara ödemeler yapılmaktadır. Bugün, yüksek takipçili bazı hesaplar, hesaplarına yapılan ödeme bildirimlerini paylaştı. Hatta bir kullanıcı, Twitter’da neredeyse 25 bin dolar kazandığını duyurarak bu ödemeyi açıkladı ve Elon Musk da tebriklerini iletti.

Twitter’ın gelir paylaşımı programı, içerik üreticilerini teşvik etmek amacıyla popüler içeriklere katkı sağlayanları ödüllendirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda Twitter’ın gelirini artırmaya yardımcı olan yeni Blue aboneliklerini teşvik ediyor. Program, içerik üreticilerinin yanıtlarında görünen reklam gelirlerinden pay almalarını sağlamaktadır. Twitter, bu programı “Doğrudan Twitter üzerinden geçimlerini sağlamalarına yardımcı olma çabamızın bir parçası” olarak tanımlamaktadır.

Ancak, Twitter’dan ödeme alabilmek için belirli kriterleri karşılamak gerekmektedir. Gelir paylaşımı sistemi, son üç ayda en az 5 milyon gönderi görüntülemesine sahip olan Twitter Blue aboneleri ve “Onaylı Kuruluşlar” için geçerlidir. Ayrıca, içerik üreticilerinin hesaplarının insan bir incelemesinden geçmesi ve şirketin İçerik Oluşturucu Abonelikleri politikalarına uymaları gerekmektedir. Uygun kullanıcılara ödemeler, Stripe hesapları üzerinden yapılıyor ve yakında Para Kazanma kategorisinde yer alan başvuru süreci başlatılacak.

Twitter, gelir paylaşımı programı ile Threads'e karşı elini güçlendiriyor

Twitter’ın gelir paylaşımı programı, içerik üreticiler için daha çekici bir platform haline gelmeyi hedeflemektedir. Bu programın, Threads gibi Twitter’ın rakibi olan Meta’nın yeni uygulamasının beş gün içinde 100 milyon kullanıcıya ulaşmasından hemen sonra başlatılması dikkat çekicidir. Twitter, içerik üreticilerini destekleyerek rekabette güçlü bir konuma gelmeyi hedeflemektedir.

Twitter’ın içerik üreticilerine yönelik gelir paylaşımı programı, platformun geniş kullanıcı kitlesine sağladığı katma değeri artırmaya yönelik önemli bir adımdır. İçerik üreticileri, popüler içerikleri ile daha fazla gelir elde edebilirken, Twitter da aktif ve kaliteli içerik üreten kullanıcıları teşvik ederek platformunun çekiciliğini artırıyor. Bu gelişme, Twitter’ın kullanıcılarını destekleyen bir sosyal medya platformu olarak ön plana çıkmayı sürdürdüğünü göstermektedir.

Exit mobile version