Vodafone dijital alışveriş deneyimini kolaylaştırıyor

Vodafone dijital alışveriş deneyimini kolaylaştırıyor

Vodafone, daha kolay dijital alışveriş için iki yeni hizmet sunuyor. Vodafone’un dijital platformlarından faturasına ek aygıt almak isteyen yürütebiliyor, Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi sayesinde satın alma hızını daha hızlı verebiliyor. Müşteriler ayrıyeten, ikinci hariç el faturaya ek aygıt portföyündeki kategorilerin tamamı için dijital kanalda stoku olmayanların sahip oldukların mağazalarındaki stoklarını görebilir.

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, uçtan uca dijital müşteri deneyiminin kullanımıyla hizmet vermeye devam ediyor anlayışı. Yapılana kaynakları, yeni üretim teknolojilerin deneyimi kullanarak dijital alışveriş deneyimini kolaylaştıran şirket, vodafone.com.tr ve Vodafone Yanımda olmak üzere dijital platformlardan faturasına ek aygıt almak isteyen yönlendirmek için alacakları aygıtıa Arttırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi sayesinde çok daha hızlı ve kolay karar verme olanağı sunuyor. Aygıt arşivinde eserinin rengini, modelini, formatını görmek isteyen canlı, eser ayrıntı sayfasında yer alan AR görüntüleme manzarasını kullanarak üç boyutlu görüntüleme yapabiliyor. Müşteriler ayrıyeten, ikinci hariç el faturaya ek aygıt portföyündeki kategorilerin tamamı için dijital kanalda stoku olmayan öğeler Vodafone mağazalarındaki stok görüntüsünü görebilir.

Vodafone Türkiye İcra Heyeti Lider Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi:
“Mağaza deneyimi artık müşteri nerede istiyorsa orada yaşanıyor. Yapılandırılan, aygıtı almak isteyenlerin yaklaşık yüzde 90’ının satın alınmasından önceki ortalama 2 hafta araştırma yaptığınız ve bu süreçte ağır olarak dijital platformlardan yararlandığını gösteriyor. Müşterilerin kararında, güvenilirliğin yanı sıra eserinde olması en yakın durumunu görmek de kritik mevzulardan biri haline geliyor. Bu noktada hareketle, faturaya ek aygıt deposundaki eserlermiz için AR teknolojisi dijital kanallarımız olan web sitemiz ve Vodafone Yanımda’ya entegre ederek genişleterek satın almak istedikleri dosyaların bulunduğu yerden üç boyutlu görüntüleme imkanı sunduk. Mağazada inceliyormuşçasına izin vermeyi ve satın almayı kolaylaştırmayı kolaylaştıran Arttırılmış Gerçeklik teknolojisiyle, tüketimin ilgilendiği aygıt için yalnızca bir butona tıklıyor ve cihazın iki boyutlu fotoğraflarına kıyasla daha gerçekçi bir biçimde görüntüleyebiliyor. Bir sonraki hizmetimizle de ikinci hariç el faturaya ek aygıt portföyündeki kategorilerin tamamı için dijital kanalda stoku olmayan parçalar içindeki stokları görme imkânı veriyoruz. Operatör olarak, kanıtlayıcı olarak kullanan herkes için daha âlâ bir dijital maksadıyla çalışmaya devam etmeye devam ediyor.”

Cihaz kontrolü kolaylaşıyor
Operatör deposundaki akıllı telefon, tablet, akıllı saat ve daha birçok esere onlarca çeşitle ulaşabildikleri faturaya ek aygıt satışlarında Yanımda ve vodafone.com.tr platformları değerli rol oynuyor. Dijital alışveriş kullanan entegre AR teknolojisiyle cihazın tüm detaylarıyla incelemesi kolaylaşıyor. Müşteriler, ister AR işletimi görüntüleme yaparak cihazları istedikleri yerde üç boyutlu görüntüleyebiliyor, isterlerse Obje modunu kullanan cihazları diledikleri cihazları çevirebiliyor ve diledikleri gibi yakınlaştırıp inceleyebiliyorlar.

Mağazadaki stok durumu görülebiliyor
Operatör, ikinci el faturaya ek aygıt portföyündeki kategorilerin tamamı için dijital kanalda stoku olmayan eşyalar mağazalarındaki stokta olduğunu gösteriyor. Müşterinin dilediği mağazaya gittiğinde, mağaza görevlisi hücresinde dijital kanalda ilgilendiği aygıt için durdurmakta bulunabiliyor. Oralarda, dijital kanalda başlayan ve üreme seçimine bağlı olarak klâsik kanalda biten bütüncül kanal stratejisiyle gelişmiş bir alışveriş deneyimi sunuluyor.

Exit mobile version