VPN nereden indirilir, nasıl kurulur? İnternet ve sosyal medya hesaplarınıza kolayca erişin VPN kullanımı resimli anlatım

VPN kullanımı ile sosyal medya hesaplarınıza jet hızıyla erişebilir, Facebook, Instagram ve Twitter hızlı çalıştırabilirsiniz. Peki VPN nereden indirilir, VPN kurulumu nasıl yapılır? İşte VPN ile alakalı kurulum ve download bilgileri.

VPN nereden indirilir, nasıl kurulur? İnternet ve sosyal medya hesaplarınıza kolayca erişin VPN kullanımı resimli anlatım

Twitter, Instagram, Facebook, WhatsApp erişimi neden kısıtlandı? Erişim problemi mi yaşanıyor? VPN nasıl kullanılır, nereden indirilir? VPN ile internet hızlanır mı, sosyal medya çalışır mı?

13 Kasım 2022 Pazar günü İstanbul'da Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonrasında Türkiye genelinde sosyal medya ve internet erişiminde problemler olduğu kaydedildi. Başta internet erişimi olmak üzere, Facebook, Twitter, Instagram ve WhatsApp gibi sosyal medya platformları ve uygulamalar ağır çalışıyor. Milyonlarca vatandaş ise bilgi almak, sosyal medya paylaşımı yapmak istiyor. Vatandaşlar VPN kullanımını, kurulumunu öğrenerek internette rahat biçimde dolaşmak istiyor.  Peki bu nasıl aşılabilir? Aşılması mümkün müdür?

İstanbul Beyğlu'nda yaşanan patlama sonrası akşam saatlerinden bu yana Youtube, Facebook, Twitter, Instagram ve WhatsApp kullanımı oldukça ağır. İnternet çok yavaş. Tüm sosyal medya sitelerine erişim kısıtlanmış durumda. Erişimin ne zaman açılacağı henüz netlik kazanmış değil. Vatandaş sosyal medya sitelerini kullanmak için türlü yöntemler denemeye devam ediyor. En fazla PC ve Mobil cihaz kullananlar sosyal medya sitelerini kullanmak için VPN değiştirme yöntemini deniyor.

Peki VPN değişikliği ile sosyal medya hesaplarına erişilebilir mi? Sosyal medya sitelerine giriş VPN değişikliği ile olur mu?

Türkiye genelinde Twitter, Instagram, Whatsapp, Facebook gibi sosyal medya platformlarına giriş yapmak, erişim sağlamak konusunda zorluk ve yavaşlama yaşıyorsanız VPN programlarını kullanmanızı tavsiye edebiliriz. Peki özellikle PC, Android ve iPhone gibi telefonlar için kullanılabilecek, sosyal medya hesaplarınıza erişim sağlayabilecek en iyi ücretsiz VPN uygulamaları neler?

TÜM TÜRKİYE GENELİNDE ÜCRETSİZ OLARAK VPN UYGULAMALARI GOOGLE PLAY VE APP STORE ÜZERİNDEN DOWNLOAD EDİLEREK KULLANILABİLİR.

VPN uygulamaları genellikle ya güvenli bağlantı ya da yasaklı sitelere erişim için kullanılmaktadır. İşte en sorunsuz VPN uygulamaları..

Önemli bilgilendirme; Ücretsiz VPN uygulamaları indirilerek kullanılmaya başlanmasıyla birlikte, normal internet bağlantınız kadar hızlı hizmet alamayabilirsiniz. Yasaklı sitelere giriş yapabilir ama hızınız nispeten daha yavaş olabilir ve anlık olarak kopmalar meydana gelebilir. 

 

DNS Değiştirilmesi Neden Gerekli?

Bilgisayar kullanıcılarının DNS ayarlarını değiştirmek için çok çeşitli nedenleri olabilir. Bu nedenler şu şekildedir:

DNS NASIL DEĞİŞTİRİLİR SORUSU EN ÇOK SORULAN SORULARDAN BİRİ! İŞTE AYRINITLARI…

DNS değiştirme anlatımını öğrenmek için okumaya devam edin. DNS sunucusu modemden ve internete bağlanılan cihazın ayarlarını değiştirilerek hızlıca uygulanabilmektedir. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızın Yerel ağ Bağlantısı ayarlarına girip DNS numaralarını değiştirerek de Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarınıza hızlıca erişme imkanına sahip olursunuz. 

 Bunun için Windows’ta Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni açın ve Yerel Ağ Bağlantısı’na tıklayın. Açılan pencerede Özelliklere girin. Yeni açılan pencerede listeden İnternet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) satırını seçip yine Özelliklere tıklayın.
Son olarak açılan pencerede Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan: şıkkını işaretleyip tercih ettiniz DNS numaralarını girip Tamama tıklayarak DNS değiştirme işlemini tamamlamış olursunuz.

Windscribe VPN DOWNLOAD (Android – iPhone)

Pek çok teknoloji sitesinin en iyi ücretsiz VPN olarak tanımladığı Windscribe VPN aylık 10 GB kota ile tümüyle ücretsiz VPN hizmeti veriyor. Ücretsiz VPN hizmeti için e-posta adresiniz ile kayıt yapmanız gerekiyor.

1.1.1.1 DOWNLOAD (Android – iPhone)

Zon zamanlarda popülerleşen bu VPN uygulaması modern ve optimize bir protokol olan WARP ile internete bağlanmanıza olanak saplıyor. Hemen internet gezintinizi güvenliğe alıyor hem de vpn bağlantı hızı açısından oldukça iddialı.

SuperVPN Free VPN Client DOWNLOAD (Android)

Bir diğer popüler VPN uygulaması da SuperVPN. Kullanımı oldukça kolay olan bu ücretsiz VPN hizmeti çok fazla video reklam içermesi ile eleştiriliyor.

NordVPN DOWNLOAD (Android – iPhone)

Nord VPN özellikle stabil serverları ile sorunsuz en iyi ücretsiz VPN hizmeti veren uygulamalardan bir tanesi. Uygulama sürekli geliştirilerek kullanıcı deneyimi iyileştiriyor.

OPERA VPN DOWNLOAD (PC – Android)

PC’de şu an en pratik VPN uygulamalarından biri Opera tarayıcısının VPN eklentili sürümü.  VPN hizmeti ücretsiz ve hız açısından fena sayılmaz. Uygulamanın Android sürümü de yer almaktadır.
 

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir? Adım Adım Anlatım.

İlk olarak mutlaka güncel ayarlarınızı bir yere kaydedin. Önlem alarak bilgisayarınızdaki internet kullanımınızla ilgili herhangi bir problem yaşamanın önüne geçebilirsiniz. Ardından sırasıyla şu adımları izleyin:

Windows DNS Ayarları Değiştirme

iOS DNS Ayarları Değiştirme

iOS’ta bu işlem çok daha kolay:

Android DNS Ayarları Değiştirme

Güncel DNS adresleri şu şekilde sıralanabilir: 

Exit mobile version