Windows 11, Desteklenmeyen Bilgisayarlara Yüklenemeyecek

Microsoft, İşlemci Listesini Güncelledi ve Desteklenmeyen Donanımlara Windows 11 Yüklemelerini Engelleme Çalışmalarına Başladı!

Windows 11, Desteklenmeyen Bilgisayarlara Yüklenemeyecek

Windows 11, Desteklenmeyen Bilgisayarlara Yüklenemeyecek

Microsoft, Windows 11 işletim sistemi için desteklenmeyen işlemci listesini güncelledi ve ayrıca bu işletim sisteminin desteklenmeyen bilgisayarlara yüklenmesini engellemeye başladı. Şirket, AMD’nin henüz piyasada olmayan işlemcilerini de dahil ederken, daha önce uyumlu işlemciler listesinde yer alan birçok Intel işlemcisini listeden çıkardı.

Bilgisayar kullanıcıları, Windows 11 build 25905 sürümüyle birlikte artık desteklenmeyen işlemcili bilgisayarlarına Windows 11 kuramayacaklarını bildiriyorlar. Önceki dönemde, bazı programlar ve bypass yöntemleri sayesinde desteklenmeyen donanımlara Windows 11 yüklemesi mümkündü, ancak Microsoft, bu tür girişimleri engellemeye yönelik adımlar atmış gibi görünüyor.

Microsoft’ın bu değişiklikleri yapmasının ardında, desteklenmeyen bilgisayarlarda oluşabilecek uyumluluk ve performans sorunlarını önlemek amacıyla olduğu düşünülüyor. Ancak, bu tür değişikliklerin bazı kullanıcılar için sıkıntı yaratabileceği de unutulmamalı. Eğer Windows 11’e geçmeyi düşünenler varsa, öncelikle desteklenen işlemciler listesini kontrol etmeleri ve güncellemeyle ilgili Microsoft’un resmi duyurularını takip etmeleri önemlidir.

Exit mobile version