Binlerce balık öldü! İzmir’de çevre felaketi yaşandı

İzmir'in Dikili ilçesinde toplu balık ölümleri hem yerel halkı hem de yetkilileri alarma geçirdi. Daha önce de çevre kirliliğiyle gündeme gelen Bakırçay Nehri'nde binlerce ölü balık nehir yüzeyine çıktı.

Binlerce balık öldü! İzmir'de çevre felaketi yaşandı

Yazlık sitelerin yoğun olduğu ve yerel halkında balıkçılıkla geçindiği İzmir'in Dikili ilçesinde bulunan Bakırçay Nehri çevre felaketiyle bir kez daha gündemde. Yüzlerce ölü balığın nehir yüzeyine çıkması İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile çok sayıda jandarma ekibini harekete geçirdi.

“NEHRE KİMYASAL ATIK BIRAKILDI”

Nehrin Çandarlı Körfezi'ne dökülmeden yaklaşık 3 kilometre öncesine yapılan toprak setin bulunduğu bölgede, suyun üzeri ölü balıklar ile kaplandı. Yaşanan durum nehre kimyasal atık bırakıldığı iddialarını beraberinde getirirken, toprak setin dün yıkılması ile beraber su üzerindeki ölü balıklar Çandarlı Körfezi'ne doğru ilerlemeye başladı. 

TARIM ALANLARI SUYUNU NEHİRDEN KARŞILIYOR

Yaşanan toplu balık ölümleri bölge halkını endişeye sürükledi. Tarım arazileri için gereken suyun nehirden karşılanması ürünlere de kimyasal madde bulaşabileceği ihtimali ve yayılan kötü kokular çevrede yaşayanları rahatsız ve tedirgin ediyor.  İlçe Tarım Müdürlüğü nehirden alınan numune sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Exit mobile version