Gözleri üç farklı renk! Kahramanmaraş’lı tezgahtar ilgi odağı

Doğuştan sol gözü kahverengi ve mavi, sağ gözü ise yeşil olarak dünyaya gelen Mehmet Eser görenlerin ilgi odağı oldu.

Kahramanmaraş'ta alt çocuklu bir ailenin tek erkek evladı olan Mehmet Eser, gözlerinin üç farklı renkten oluşmasıyla dikkat çekici bir görünüme sahip. Eser bu farklılığın getirdiği bir görme kaybından da muzdarip.

Gözleri üç farklı renk! Kahramanmaraş'lı tezgahtar ilgi odağı

GÖZLERİ 3 FARKLI RENK

Doğuştan sol gözü kahverengi ve mavi, sağ gözü ise yeşil olarak dünyaya gelen Eser, görenlerin ilgi odağı oldu. Eser'in görme oranı yüzde 36'dan 70'e çıkınca malulen emekli olmak zorunda kaldı.

GÖRME KAYBI YAŞIYOR

2007 yılından sonra görme rahatsızlığında oluştuğunu ifade eden Eser, “Görme kaybım, yüzde 36’dan yüzde 70’lere çıkınca malulen emekli oldum. Göz tabakası incelmesi varmış ve nakil olması lazım deniliyor ama kendi ihtiyacımı karşılıyorum. Çok şükür bu şekilde yaşıyorum” dedi.

HETEROKTOMİ NEDİR?

Heterokromi, genellikle gözlerde, ancak kimi zaman da saç ve deride gözlenebilen renklenme farklılığıdır. Vücuttaki her türlü renklenmede görev alan melanin pigmentinin göreceli olarak fazla ya da az dağılımından kaynaklanır. Bu dağılım farklılığının sebebi ise otozomal kromozomlarda meydana gelen bir mutasyon olarak tanımlanıyor.

 

Exit mobile version