Mersin Yenişehir’de açık havada sinema nostaljisi başlıyor

Mersin Yenişehir'de mahallelerinde açık hava sinemaları kurularak, vatandaşa Türk sinemasının efsane isimleri dev ekranda izlenecek.

Mersin Yenişehir'de açık havada sinema nostaljisi başlıyor

Mersin'de Yenişehir Belediyesi tarafından yeni bir etkinlik ile mahallelerde açık hava sineması ile nostalji rügarı estirilecek.

Türk sinema tarihinin unutulmaz filmleri Mersin Yenişehir'de vatandaşlarla buluacak. Mahalle Mahalle kurulacak açık hava sinemalarında Türk sinemasının efsane isimlerini dev ekranda açık havada izleme fırsatı sunulacak. Yenişehirliler, keyifli bir yaz akşamı geçirmelerini sağlamak amacıyla mahallelere açık hava sinemalarında nostalji dolu günler yaşayacak.

 Bu kapsamda Çiçek Abbas, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Şark Bülbülü ve Züğürt Ağa gibi efsane filmler Yenişehirlilerle buluşacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm vatandaşları film gösterimlerine davet etti. 

Daha önce Gezici Sinema Günleri düzenleyen ve 32 mahallede beyaz perde kurarak, ücretsiz sinema filmi gösterimleri yapan Mersin Yenişehir Belediyesi şimdi de nostaljik açık hava sinemasını mahallelere taşıyor. Karahacılı, Çavak, Batıkent, Deniz, 50.Yıl ve Kuzeykent mahallerinde yapılacak açık hava sinema günleri her mahallede iki gün devam edecek. İlk gün nostaljik filmler, ikinci gün ise çocuk filmleri gösterilecek. Yenişehir Belediyesi, Karahacılı ve Çavak'ta film saatlerinde diğer kırsal mahallelerden de otobüs kaldırarak, vatandaşları taşıyacak. 16 Ağustos Salı günü başlayacak açık hava sinema günleri 28 Ağustos'ta sona erecek.

Exit mobile version