Tarlasında petrol buldu! 50 milyon dolar teklif edildi

Manisa'nın Salihli ilçesinde zeytin yetiştiriciliği yapan Mustafa Yüksel arazisinde su ararken petrol buldu. Petrol için Yüksel'e 50 milyon dolar teklifte bulunuldu.

Tarlasında petrol buldu! 50 milyon dolar teklif edildi

Zeytin yetiştirdiği araziler yangında küle döndü. Manisalı zeytinci arazide su aramak için işe girişti. Başına talih kuşu konan Mustafa Yüksel arazisinde 50 milyon dolarlık petrol buldu.

SİYAH MADDE PETROL ÇIKTI

Yangından sonra arazide bulunan siyah madde dikkat çekti. Jandarma ve itfaiye ekiplerince yürütlen çalışmalarda yangına siyah maddenin neden olduğu belirlendi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkilileri de kuyudaki maddeden numune aldı. Maddenin incelenmesiyse Mehmet Yüksel'in hayatını değiştirdi. Maddenin yüzde 94'ünun su, yüzde 6'sının ise kaliteli petrol olduğu ortaya çıktı.

5 YILLIK PETROL ARAMA İZNİ ÇIKTI

PAO Genel Müdürlüğüne söz konusu 15 bin 154 hektarlık alan için 5 yıllık petrol arama ruhsatı verildi. Harekete geçen TPAO yetkilileri, geçtiğimiz günlerde rezerv çalışması için araziye gelerek sondaj kuyusunun açılacağı yeri tespit etti. İlk kazmanın yılbaşında vurulmasına karar verildi. Rezerv tespitinin ardından bölgeden 2023'te petrol çıkarılmaya başlanacak.

50 MİLYON DOLAR TEKLİF

Yüksel, “Mahallemizden arazi satın almak isteyenler arttı. Benim tarlamı da almak isteyenler oldu. Tarlama bir iş adamı talip oldu. 50 milyon dolar teklifte bulundu. Petrol garantisi vermemi istedi. TPAO yetkililerinin rezerv tespit çalışması tamamlandıktan sonra işadamı ile anlaşmak için yeniden oturup konuşacağız” dedi.

Exit mobile version