Alibaba’ya Kripto Yatırımcısı Başkan Geliyor

Kripto yatırımları bulunan Joe Tsai, Alibaba'nın yeni yönetim kurulu başkanı olacak.

Son Havadis’e Google News Abone Ol

Alibaba, bugün yaptığı açıklamada, kurucularından Joseph Tsainin eylül ayından itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstleneceğini duyurdu.

Küresel teknoloji şirketi Alibaba, önemli bir değişime hazırlanıyor. Şirketin kurucusu Joe Tsai, eylül ayından itibaren yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenecek. Kripto sektörüne ilgi duyan Tsai’nin aktif bir Web3 yatırımcısı olduğu biliniyor.alibaba’ya kripto yatırımcısı başkan geliyor

South China Morning Post’un Ocak 2023’te bildirdiğine göre, Tsai’nin aile ofisi olarak kullandığı Blue Pool Capital, FTX’in azınlık hissedarıydı ve iki fon toplama turuna katıldı. Bu durum o dönemde bilinmiyordu ve mahkeme belgelerinde ortaya çıktı.

Alibaba, eylül ayından itibaren Joseph Tsai döneminin başlayacağını duyurdu. Şirketin yeni CEO’su ise Eddie Yongming Wu oldu. Liderlik değişimi, şirketin önemli bir dönemden geçtiği süreçte yaşandı. Alibaba, teknoloji ve perakende birimleri ayırarak yeniden organize olmaya çalışıyordu. Şirketin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Joseph Tsai’nin kripto sektörüne ilgi duyan bir isim olduğu belirtiliyor. Aktif bir Web3 yatırımcısı olan Tsai, geçmiş yıllarda ‘Kriptoyu severim’ paylaşımı yapmıştı.

Bir miktar özerkliğe sahip olan ülkenin Özel İdari Bölgesi Hong Kong, bölgede dijital varlıkların lisanslı ticaretine izin vermek için bir kripto kuralları listesi ortaya koydu. Eleştirmenler bu kuralların aşırı kısıtlayıcı olduğunu ve piyasayı çoğu ciddi kurum için bir geçiş haline getirdiğini söylüyor.

Ülkenin geri kalanında ise blockchain’deki dijital varlıklar (kripto olmadıkları sürece) benimsenmiş durumda. Örneğin, herhangi bir spekülatif özelliğe sahip olmamaları koşuluyla, NFT’lere izin veriliyor. Alibaba’nın Alipay’i 2021 yılında NFT’lerin satışını, kullanıcı bunları 180 gün boyunca elinde tutana kadar kısıtlamıştı.

Pekin’in kendisi Web3’ü yapay zeka, blockchain, daha hızlı bilgi işlem çipleri ve daha esnek ağlarla geliştirilmiş bir internet olarak tanımlıyor.alibaba’ya kripto yatırımcısı başkan geliyor

Tsai ile birlikte Alibaba‘nın Web3 alanında kendini yeniden konumlandırmak isteyebileceği ifade ediliyor. Tsai’nin aile ofisi olarak kullandığı Blue Pool Capital, FTX’in azınlık hissedarları arasında bulunuyordu. Ayrıca Polygon, Fast Break Labs, Artifact Labs gibi projelerin yatırım turlarında da yer almıştı. Alibaba‘nın başkan yardımcısı olan Tsai, NBA takımlarından Brooklyn Nets’in de sahibi. Şirketin kurucuları arasında yer alan yeni CEO Wu ise Taobao ve Tmall Group’un başkanlığını yapıyor.

Benzer Haberler

İçerik Yok

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist