Prof. Dr. M. Zihni Sungur ve Prof. Dr. Uğur Batı’nın birlikte kaleme aldığı, insanın tüm hallerini incelikle anlatan "Hayat İlerlemek Kadar Geride Bırakabilmektir" Destek Yayınları’ndan çıktı.
Üçlemenin ilk kitabı olan bu kitapta yazarlar her birimiz için zorluklarla geçtiği besbelli olan yaşamı nasıl anlamlı hale getirerek bu yolculuğu zarafetle, uyumla, özgürce ve iç huzurumuzu sağlamış şekilde sürdürebileceğimiz konusunda farkındalık yaratmak istiyor.
“Bu kitap; son gelişmeler, araştırmalar ve deneyler ışığında insanı anlamanın, onun potansiyelini, yaşamını, çatışma noktalarını anlamayı kolaylaştıracağını savunmakta, bunun için de diğer bilim dallarının konuyla ilgili bulgularından çıkarımlar yapmaktadır.”
Hayat İlerlemek Kadar Geride Bırakabilmektir
Çünkü öyledir. Odaklanmış, yaşamını sürdürülebilir kılmaya çalışan bir insan, yaratıcı, verimli olarak, dirençlilik kazanarak, çevik akıl kullanarak önce kendini, sonra yaşamını inşa ediyor. Daha verimli, daha yaratıcı, daha odaklı, dikkatini daha fazla kullanan, zekâ alanlarını geliştiren, adeta “sürdürülebilir” bir insan olabilir miyiz? Peki, bunu nasıl yapması gerekiyor? Bunun yöntemleri ne olabilir?
Olasılıklar, Şans ve Tüm Halleriyle İnsan
İnsan yaşamını anlamlı hale getirmek için ne yapmalı?
Bu soru her geçen gün daha çok önem kazanıyor ve çok daha fazla insan bu konu üzerine düşünmeye başladı. Hâl böyle olunca her kafadan bir sesin çıktığı ve doğruyla yanlışın birbirine karıştığı bir ortam kaçınılmaz oldu! M. Zihni Sungur ve Uğur Batı da tam bu noktada güçlerini, fikirlerini, deneyimlerini, kalemlerini birleştirerek okurlarına üç kitaptan oluşan bir seriyle insana dair her konuda görüşlerini aktarmak için harekete geçti.
- İnsan Zamanı Nasıl Değerli Kılar?
- Zehirli İnsanları Nasıl Anlarsınız?
- Doğuştan Kötü müyüz?
- İnsan Sevgiyi Öğrenebilir mi?
- İnsanlar Değişebilir mi?
- Zihin Gücü ile Ne Yapabiliriz?
Arka Kapak Yazısı:
"Geçmişin Sonucu, Geleceğin Nedenini Belirler!"
Uğur Batı, "Ancak durgun bir su yıldızları yansıtabilir derler. Ben ise sıradan bir günde artık olağan olan arızalarımızı izliyorum. Ve sanırım izledikçe insanın gerçekten topraktan oluşunun mantığını da anlıyorum çünkü demir olsa kesin çürürdü. Tevellütten mütevellit derler ya, yaşanmışlıklardır nedeni, hayatın artık sadece ilerlemek değil, aynı zamanda geride bırakmak olduğunu düşünüyorum. Sonuçta tarih sadece eskileri anlatmaz, yenilerini yaratır."
Mehmet Zihni Sungur, "Bilginin çok, bilgeliğin ise giderek yok olmaya yüz tuttuğu bir dünyada bilen değil hep öğrenen kalmanın önemini yeterince kavramış olmanın hazzını yaşıyorum şimdilik. “Anı kaçırma!” şeklindeki söylemler yerine öğrenenler için her kaçırılan anın bir sonrakini yakalamak için bir fırsat olduğunu anlamış olmanın hazzını yaşadığım gibi!"
Yorumlar
Kalan Karakter: