Kahramanmaraş depremi Adana'da ölenlerin sayısı ne? Kahramanmaraş’ta gece yarısı 04:17’de 7.4 büyüklüğünde yaşanan deprem Adana'da net şekilde hissedildi. Büyük depremden etkilenen şehirden biri de Adana'ydı. Adana'da depremde ölenlerin isimleri belli mi 2023. Adana depremde ölenlerin isimleri, kimlikleri işte detaylar...
Adana depremde ölenlerin sayısı
Depremin yaşandığı ilk saatlerdi Adana Valiliği’nden son dakika açıklaması geldi. Saat 07.00 sıralarında yapılan bilgilendirmede Adana'da ondan fazla binanın yıkıldığı belirtildi.
7.4 büyüklüğündeki deprem, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezinde meydana geldi ve 10 farklı il için yıkıma ve can kayıplarına neden oldu. Adana da depremin yıkımına neden olduğu kentlerden biridir ve burada 11 binanın yıkılması sonucu bir kadın yaralı olarak kurtarıldı. Deprem, Kahramanmaraş'ın yanı sıra birçok bölgede şiddetli hissedildi. Yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Adana depremde ölenlerin sayısı
Adana'da da hissedilen Kahramanmaraş depreminde çok sayıda bina yıkıldı. Ancak ölenlerin isimleri hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.Adana Valisi'nden açıklama
Adana Valisi Süleyman Elban deprem açıklamasında şunları söyledi: "Kahramanmaraş merkezli deprem ilimizde de çok şiddetli bir şekilde hissedildi. Tufanbeyli ilçemizde yıkılan binada bir kişi kaldı, enkaz altında olanları çıkardık. Çukurova ilçemizde bir bina yıkıldı. Yıkılan binamızda AFAD ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarına başladılar. Biz de kriz merkezinde konuyu takip ediyoruz. Şu ana kadar can kaybı ile ilgili net bilgiler bize ulaşmadı. Çukurova'da yıkılan 11 katlı binadan endişelerimiz var. Çukurova'da başka yerlerde de hasarlı, yıkılmış binalar olduğu bilgisi de geldi."Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar Zeytan Karalar, "Biri 17 diğeri 14 katlı olmak üzere ilk belirlemelere göre 3 apartman tamamen yıkıldı. Ekipler buraya gelemiyor. Lütfen vatandaşlarımız yolları boşaltsın" dedi.
Türkiye'de yaşanan büyük depremler
ürkiye, çeşitli tarihlerde büyük depremler yaşamıştır. Bunlar arasında şunlar bulunabilir:- Düzce Depremi 1999: Düzce ve çevre ilçelerinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde bine yakın insan hayatını kaybetti ve binlerce insan evsiz kaldı.
- Erzincan Depremi 1939: 6.8 büyüklüğündeki bu deprem, Erzincan ve çevre ilçelerinde meydana geldi ve 32,000 insanın hayatını kaybetti.
Büyük depremlerde arama kurtarma çalışmalarının önemi. Çalışmalar nasıl yapılır?
Depremler, meydana gelebilecek en yıkıcı doğal afetlerden biridir. Böyle bir felaketin ardından arama kurtarma çalışmaları son derece önemlidir. Arama kurtarma ekipleri, hayatta kalanları bulmak ve kurtarmanın yanı sıra ihtiyacı olanlara tıbbi yardım sağlamakla görevlendirilmiştir. Büyük bir deprem sonrasında arama kurtarma operasyonlarının önemi abartılamaz. Bu makalede, büyük bir deprem sonrasında arama kurtarma operasyonlarının önemi ve bu operasyonların nasıl yürütüldüğü tartışılacaktır.Arama Kurtarma Operasyonlarının Önemi
Arama kurtarma operasyonları, büyük bir depremin ardından hayati önem taşımaktadır. Bu operasyonlar, hayatta kalanların bulunmasından ve kurtarılmasından ve ayrıca ihtiyacı olanlara tıbbi yardım sağlamaktan sorumludur. Arama kurtarma ekipleri genellikle olay yerine gelen ilk müdahale ekipleridir ve kurtarma sürecinde çok önemli bir rol oynarlar. Arama kurtarma ekipleri, hayatta kalanları kurtarmanın yanı sıra, acil durum personeline hayatta kalanların yeri ve binalara ve altyapıya verilen hasarın kapsamı gibi hayati bilgiler de sağlar.Arama kurtarma ekipleri, hayatta kalanları bulmak ve kurtarmak için gerekli araç ve gereçlerle donatılmış yüksek eğitimli profesyonellerden oluşur. Bu ekipler genellikle itfaiyeciler, sağlık görevlileri, polis memurları, askeri personel ve gönüllülerden oluşur. Enkazda hayatta kalanları bulmak için termal görüntüleme kameraları, dinleme cihazları ve arama köpekleri gibi özel ekipmanlar kullanıyorlar. Buna ek olarak, arama kurtarma ekipleri, ilk yardım uygulamak veya mahsur kalanlara oksijen sağlamak gibi ihtiyacı olanlara tıbbi yardım da sağlamaktadır.
Arama Kurtarma Operasyonları Nasıl Yürütülür?
Arama kurtarma operasyonları sistematik bir şekilde yürütülmektedir. İlk olarak, depremin yeri hakkında mevcut bilgilere dayanarak bir arama planı geliştirilir. Bu plan, aranması gereken alanların yanı sıra kullanılacak kaynakları da içerir. Plan geliştirildikten sonra arama kurtarma ekipleri çalışmalarına başlar.Arama kurtarma ekipleri hayatta kalanları bulmak için çeşitli yöntemler kullanır. Bu yöntemler, hayatta kalanlardan gelen sesleri tespit etmek için dinleme cihazlarının kullanılmasını, hayatta kalanların ısı imzalarını tespit etmek için termal görüntüleme kameralarının kullanılmasını ve hayatta kalanlardan gelen kokuları tespit etmek için arama köpeklerinin kullanılmasını içerir. Bir kurtulan bulunduğunda, ekip onları molozlardan çıkarmak için çalışacaktır. Bu süreç zaman alıcı ve tehlikeli olabilir, çünkü enkaz her an kayabilir veya çökebilir.
Sonuç olarak, arama kurtarma çalışmaları büyük bir deprem sonrasında son derece önemlidir. Bu operasyonlar, hayatta kalanların bulunmasından ve kurtarılmasından ve ayrıca ihtiyacı olanlara tıbbi yardım sağlamaktan sorumludur. Arama kurtarma ekipleri, enkazda hayatta kalanları bulmak için özel ekipman kullanan yüksek eğitimli profesyonellerden oluşmaktadır. Bu operasyonlar, dinleme cihazları, termal görüntüleme kameraları ve arama köpekleri gibi yöntemler kullanılarak sistematik bir şekilde yürütülür. Büyük bir deprem sonrasında arama kurtarma operasyonlarının önemi abartılamaz.
Yorumlar
Kalan Karakter: