Oyuncu ve yazar Pakize Suda için bir süre önce demans(bunama) teşhisi konulmuş, yeğeni Dilara Elagözlü'nün vasi olarak atanmasına karar verilmişti. Yoğun süren hastalık mücadelesinin ardından Suda için üzücü haber geldi .. Pakize Suda kimdir? Pakize Suda neden öldü?
Pakize Suda 70 yaşında hayatını kaybetti
Pakize Suda'dan acı haber geldi. Suda, 70 yaşında tedavi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.Pakize Suda, Feride, Tarkan: Altın Madalyon, Ayrılık Acısı, Çılgın Dersane filmlerinde oynadı.
Pakize Suda Kimdir ?
1952 yılında İzmir’de doğmuştur. Girit kökenlidir. Opera sanatçısı bir ablası vardır. Babası İzmirli Gazeteci Orhan Suda’dır.İzmir Kız Lisesi’ni bitirdi.
1969 yılında 17 yaşındayken katıldığı bir yarışmada Ege güzeli seçilmiştir. Sonra şarkıcılık yapmaya başladı. Bazı filmlerde yan rollerde oynadı. 1978 Dünya Kupası dönemimde “Biz Kadınlar” isimli şarkısı ile popüler olmuştur.
70’li yıllarda Fenerbahçeli futbolcu Alpaslan Eratlı ile birlikte oldu.
Gökhan Güney ile 1980 li yıllarda beraber olmuş, 1987 yılında ayrılmıştır.
Beyaz Kelebekler grubunun davulcusu Turgut Akyüz’e âşık olmuştur.
Bir dönem Öztürk Serengil‘in “Gülünüz Güldürünüz” yarışma programında jüri ü Tv.de yayınlanan “Ünlüyüz, Sirkteyiz, Daha Ne Olsun?” yarışmasının jüri üyesi oldu.
90’lı yılların sonunda gazeteciliğe başlamıştır. Hürriyet Gazetesi’nde başladığı köşe yazarlığına, Habertürk’te devam etmiştir. Televizyon kanallarında çeşitli proğramlar yapmıştır.
2007 yılı haziran ayı itibariyle Kanal D de haftaiçi hergün müge anlı ile birlikte dobra dobra isimli türk televizyon tarihinin en çok izlenen gündüz kuşağı programını sunmuştur.
Kanal 1'de yaptığı çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı “Lezzete Yolculuk” programı Kanal 1 ‘in Bloomberg HT olmasından sonra Habertürk’e alınmıştır.
Pakize Suda’nın Sezen Aksu ile İzmir yıllarından günümüze taşıdıkları çok samimi bir dostlukları vardır.
Pakize Suda, piyano ve keman çalabilmektedir.
45’lik Plakları : 1978 – Ver Aşkını & Aşk Budur İşte 1978 – Nerden Bilsin Alem Beni & Biz Kadınlar
Kitapları: Ağız Tadıyla Sevişemedik Yenmiş Yutulmuş Sözler
Oynadığı filmler ve TV dizileri : 1971 – Feride 1971 – Saraylar Meleği 1972 – Tarkan: Altın Madalyon : Honoriya 1973 – Kurt Kapanı 1976 – Kime Niyet Kime Kısmet 1978 – Yara 1985 – Ayrılık Acısı 1987 – Tanrı Seni Korusun 1987 – Alnımdaki Bıçak Yarası 1987 – Küçüğüm 1991 – Kayıp Aranıyor 1996 – Başka İstanbul Yok (TV Dizisi) 1998 – Erguvan Yılları 2002 – Pembe Patikler : Hadiye Yenge 2003 – Hayat Bilgisi : Pakize 2005 – Davetsiz Misafir : Kehribar 2006 – Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu 2006 – Sevda Çiçeği : Nazan Anne 2007 – Çılgın Dersane
Sunduğu TV programları : Lezzete Yolculuk Miş Muş Lütfen Bu Konuya Girmeyelim Dobra Dobra Konuşa Konuşa Lezzet Yolculuğu Pakize Suda İle Gece Yarısı Pakizeli Günler Türkiye Konuşuyo
Pakize Suda Neden Öldü?
Pakize Suda demans (bunama) hastalığından dolayı 70 yaşında hayatını kaybetmiştir.
Demans tek bir hastalık ismi olmayıp, bellek ve benzeri zihinsel yeteneklerin bozukluğu ile tarif edilebilecek bir bulgudur. Demans; hafıza ve düşünme yeteneği, dikkat ve karar alma, dil ve konuşma merkezindeki bozulmalarla kendini gösterebilir.
PAKİZE SUDA'NIN 1 YIL ÖNCE SON GÖRÜNTÜLENME HALLERİ VİDEOSU;
PAKİZE SUDA ESKİ ŞARKILARINDAN DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
DEMANS HASTALIĞI NEDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR?
Demans, beyni olumsuz etkileyen bir grup semptomların tamamı için kullanılan bir ifadedir. Bu hastalığa sahip insanlar sıradan bir insanın yapabildiği yemek yemek, giyinmek gibi normal aktiviteleri yapmakta zorlanabilir, duygu kontrolu yeteneklerini kaybedebilirler. Genellikle çok yaşlı insanlarda görülse de yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak görülmemelidir. Genellikle alzheimer ile karıştırılı ancak aynı durum değildir. Ancak alzheimer demans hastalarının yarısından fazlasını oluşturmaktadır. Demans hastalığının ileri dönemlerinde giyinme, yemek yeme, gibi sıradan aktiviteleri yapmak zorlaşmaya başlar. Hastalar genellikle huzursuz davranışlarda bulunur, agresif, inatçı, şüpheci olabilirler. İlerleyen evrelerinde ise artık hasta insanları tanımamaya, konuşamamaya başlar ve son safhada hasta yatağa bağımlı hale gelir.
Hafif kısa vadeli bellek değişiklikleri, doğru sözcükleri bulmada güçlük çekilmesi, ruh halindeki ani ve anlamsız değişimler, kayıtsızlık, moralsiz ve güvensizlik duygusunu artması, sıradan aktivitelerde güçlük çekme, kişileri hatırlamada sorun yaşanması, olayları ya da anlatılanları takip etmedeki güçlük, sık sık yönünü kaybetme, tekrarlayan davranışlar, değişime uyumsuzluk, yapılan hareketin nedenini unutma demans hastalığının erken belirtileri olarak sayılabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter: