Bizzarro ile çalışan araştırmacıların hesaplarına göre, Mars'ın tamamı 300 metre hatta bazen 1000 metre derinliğinde bir su okyanusu ile kaplıydı. Bizzarro, "Sulu bombardıman, Mars'ın gezegensel evriminin ilk 100 milyon yılında meydana geldi" diyor. Bir başka ilginç yönü de, bu asteroitlerin, bildiğimiz şekliyle tüm yaşamın temeli olan RNA ve DNA'nın oluşumu için gerekli olan amino asitler gibi organik moleküller açısından da zengin olmalarıdır.
Yeni çalışmanın sonuçları, erken Mars'ın günümüz Dünyasından çok daha fazla su açısından zengin olduğunu gösteriyor.
Aynı zamanda, Mars büyüklüğünde (Theia) olduğuna inanılan bir gök cismi Dünya ile çarpıştığında - ancak günümüz Dünyasını oluşturan bir çarpışma erken Dünya'da orada yaşanabilir koşullara son veren bir felaket meydana geldi.
İncelenen Mars göktaşları, gezegenin eski kabuğundan gelmektedir ve bu nedenle, güneş sisteminin oluşumu ve gelişiminin ilk günlerinden birkaç milyar yıl önce günümüzün kızıl gezegenindeki koşullara ilişkin bir fikir vermektedir. Bilim adamı, "Plaka tektoniğinin son 500 milyon yılda olanlara dair tüm kanıtları sildiği Dünya'nın aksine, Mars gezegenin kabuğunun bu hareketlerine sahip değil" diyor. "Bu jeolojik kayıtların Mars'ta bu güne kadar hayatta kalmasının nedeni budur."
Yorumlar
Kalan Karakter: